Marein Organizing logo

Laat je inspireren

Professional organizing voor professionals

Ingrid Tielemans uitleg over ADHD, Chronic Disorganization, Hoarding

In je beroep kom je soms situaties of cliënten tegen waarbij er meer specialistische kennis nodig is om diegene het beste te kunnen begeleiden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • Je krijgt een signaal van de buurt dat het huis en de tuin van een buurtgenoot zo vol zijn dat er overlast ontstaat. Hoe bied je diegene hulp zodat uitruiming voorkomen kan worden? En welke hulp is passend? In een consult kunnen we deze case bespreken en bekijken hoe je beste kunt helpen.
  • Een huurder betaalt al even de huur niet meer. Is dit een signaal dat hij/zij in grotere problemen dreigt te komen? Soms is de oorzaak gebrek aan financiën, maar er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals desorganisatie waardoor de facturen zoekraken. Bijvoorbeeld verminderd geheugen of afname van de cognitieve functies waardoor de betaling niet meer lukt. In een adviesgesprek kunnen we samen op zoek naar de achterliggende problematiek en de eventuele vervolgstappen.
  • Je wordt gebeld door een bezorgd familielid dat iemand zich niet meer aan afspraken houdt, zich slechter verzorgd, paniekaanvallen heeft en niemand meer binnenlaat. Doorvragen leert je dat diegene onlangs hoofdletsel heeft gehad. Zoek je een professional organizer die gespecialiseerd is in NAH? Ik beschik over een ruim netwerk en kan meezoeken naar die specialist.
  • Je team wil meer leren over het begeleiden van mensen met hoarding-problematiek. In een training of workshop kan ik hier meer over vertellen.

Marein Organizing kan helpen bij het beantwoorden van deze en andere vragen. Dat kan door:

  • Een consult met mij aan de hand van een specifieke situatie
  • Een workshop volgen over een van mijn expertise-onderwerpen
  • Beoordeling van de situatie door een (gezamenlijk) huisbezoek
  • Adviesgesprekken en individuele training
Professional organizing uitleg

Trainingen worden tijdens de coronapandemie uitsluitend digitaal gegeven.

Share This