Marein Organizing logo

Hallo, ik ben Ingrid Tielemans

Over mij

Ingrid Tielemans portret

Ik ben getrouwd, (schoon)moeder en zelfs al oma van een kleinzoon.

Vaak vragen mensen hoe ik professional organizer geworden ben. Eigenlijk kwam alles wat ik gedaan had en wat ik wilde doen samen toen ik een krantenartikel over organizing las. Organisatietalent, graag opleidingen volgen, willen helpen, opruimen, orde scheppen en de ervaring die ik door vrijwilligerswerk heb opgedaan. Alles klopte, dus ben ik in het diepe gesprongen. Niet gehinderd door veel kennis over ondernemen heb ik uitgevonden hoe het moest en wat bij mij past. Dit is nu bijna 14 jaar geleden en ik heb er geen moment spijt van gehad.

Ingrid Tielemans met boeken over professional organizing

Wat ik doe wil ik goed doen en daarom ben ik me altijd blijven ontwikkelen en heb ik opleidingen en trainingen gevolgd om mensen beter te kunnen begeleiden. Ik ben lid van de beroepsvereniging NBPO (Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers).

Vorig jaar ben ik begonnen met de opleiding tot CPO-CD® die ik in oktober 2021 heb afgerond. Meer informatie hierover op de website van het Institute for Challenging Disorganization®.

Nu ben ik op het punt dat ik mijn kennis ook doorgeef aan andere professionals door coaching, advies en training. Dit is voor mij een heel mooie manier om meer mensen te kunnen helpen. Een voorbeeld van de manier waarop ik werk is te zien in de uitzending van Soep, sores en soelaas van 27 september 2021.

In het kort:

 • Lid van de beroepsvereniging NBPO
 • Registratie MRPO® (Master Register Professional Organizer®
 • CPO-CD® (Certified Professional Organizer in Chronic Disorganization®)
 • ICD certificaten:
  Specialist in chronische desorganisatie
  Specialist in ADHD
  Specialist in hoarding-problematiek
 • KIWA keurmerk

Certificeringen en registratie

CPO-CD®
Share This