Marein Organizing logo

Hierop mag u rekenen

Mijn werkwijze

Ingrid Tielemans werkwijze
Professionele aanpak

Mijn ervaring en kennis zet ik volledig in om anderen op professionele wijze te ondersteunen en helpen. Daarbij maak ik gebruik van beproefde methodes die ik afhankelijk van de vraag inzet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Clutter Quality of Life Scale van het Institute for Challenging Disorganization of de Clutter Hoarding Scale van hetzelfde instituut. Het eerste instrument om de subjectieve effecten van de omgeving op een persoon te meten en het tweede om objectief te kijken naar diezelfde omgeving. Beide waarnemingen kunnen significant van elkaar verschillen.

Mijn manier van werken is transparant: ik ben helder in wat ik doe en hoe ik dat doe waarbij de privacy van de opdrachtgever of cliënt gewaarborgd wordt.

Met aanvullende cursussen en opleidingen zorg ik dat mijn kennis actueel blijft en bij draagt aan mijn beroepsmatig en vakbekwaam handelen.

Persoonlijke aanpak

Door goed te luisteren naar de vraag en te kijken naar diegene die de vraag stelt kan ik een aanbod doen dat bij de situatie en de betreffende persoon past. In de loop van de jaren heb ik veel verschillende methodieken geleerd en weet ik dat het belangrijk is om kennis op de juiste manier aan te reiken.
Mensen nemen informatie op verschillende manieren in zich op en wanneer het aanbod daarbij aansluit is het effect groter en blijkt kennis beter te beklijven. Mijn persoonlijke aanpak maakt dat ik flexibel ben en mijn aanpak kan wijzigen als dit nodig blijkt.

Zonder oordeel

Samenwerken houdt voor mij in werken in vertrouwen en zonder oordeel. Of het nu tijdens een coaching gesprek, een training, een opruimtraject of een andere situatie is, alles wat ik hoor en zie wordt vertrouwelijk behandeld en blijft onder ons.

Ook werk ik zonder te oordelen. Ik zie vaak schaamte bij mensen, ze vinden dat ze alles al moeten weten, dat hun huis te vol is, administratie te rommelig of een andere reden waarom iemand zich zou kunnen generen. Wat mij betreft hoeft dat nooit. Iemand die met me aan het werk gaat kiest voor verbetering en kennisuitbreiding en dat is altijd een stap voorwaarts.

Eerste contact

Het eerste contact is meestal telefonisch of via de mail. Als je me een mail stuurt, zal ik een telefonische afspraak met je maken om beter te kunnen bespreken wat je vraag is en hoe ik je kan helpen. Vaak is het prettig om daarna een persoonlijk gesprek te hebben om verder kennis maken en af te spreken of en hoe we verder gaan.

Kosten

Dit eerste gesprek is gratis en vrijblijvend en duurt maximaal 1,5 uur. Bij een enkele reisafstand boven de 20 kilometer breng ik € 0,70 reiskosten per kilometer in rekening.

Na het gesprek bepaal je of je met me verder wilt en maken we een plan van aanpak op basis van je vraag.

We bespreken ook de verdere kosten van mijn begeleiding en of je in aanmerking komt voor gemeentelijke vergoeding binnen de WMO.

Mijn werkgebied

Mijn werkgebied is Zuidoost-Brabant met Helmond als uitgangsbasis.

Zorg in natura

Ik lever zorg in natura in: Oss, Land van Cuijk, Helmond, Eindhoven, Best, Nuenen, Oirschot, Veldhoven, Bladel, Bergeijk, Eersel, Reuzel, De Mierden, Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren.

De GGD Brabant-Zuidoost houdt toezicht op de kwaliteit van de in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning geleverde zorg, begeleiding en ondersteuning. Voor nadere informatie verwijzen wij u naar de website van de GGD Brabant-Zuidoost (www.ggdbzo.nl).

 

Samenwerking

Ik werk samen met:

Met Hilde Verdijk van Yourganize werk ik samen als hoardingspecialist.

Mijn certificeringen

Share This