Aanbevelingen

Goede "klik"Vanaf het begin dat Ingrid bij mij kwam was er al een goede "klik" . Ik merk dat ik haar aanpak erg plezierig vind. Ze heeft een luisterend oor, maar is ook kordaat wanneer het nodig is. Vooral haar persoonlijke aanpak en de wisselwerking tussen ons is fijn. We hebben in de loop van de tijd samen al veel bereikt. Er is meer structuur gekomen in mijn huis en huishouden.

Anet


Overleven in plaats van levenIk liep vast. Als werkende moeder met jonge kinderen kwam ik mezelf niet alleen tegen, maar ook het besef dat ik anderen nodig had bepaalde dingen te veranderen.

De combinatie van werken (ik heb een heel drukke baan) en twee kinderen met een aandachtstoornis, ik had het idee dat we alleen maar aan het overleven waren in plaats van leven.

Tijd voor mezelf was er niet, ik liep altijd achter de feiten aan, was continu vermoeid en liet na m’n werk alles uit handen vallen. Het gevolg: geen afwas, geen rommel opruimen, alles kwam op een grote hoop terecht, letterlijk.

Het werd tijd dat er orde op zaken gesteld ging worden. Elke keer begon ik met tegenzin aan de klus, maar haakte ook weer snel af. Op m’n werk kreeg ik er ook last van, ik had geen overzicht meer. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en via de bedrijfsarts bleek er een "potje" op mijn werk te zijn om thuis orde op zaken te stellen. Immers het beïnvloed mijn functioneren ook op mijn werk.

Ingrid kwam mij helpen de klus te klaren. Inventariseren welke hulp waar het eerst nodig was. Zo zijn we samen aan de slag gegaan. Ze hielp me keuzes maken, wat kan er weg, zo niet welke plek krijgt het dan. Klinkt heel simpel, maar ik wilde keuzes uitstellen, nog even over nadenken. Ingrid heeft me geleerd de grote berg in kleine stukjes aan te pakken. En tevreden te zijn met kleine successen. Niet alles tegelijk. E vooral zorgde ingrid er voor dat het mijn keuzes waren en niet die van haar.

Ook een overzicht gemaakt van m’n weekindeling. Heerlijk. Ik wist niet dat schema’s zo bevrijdend kunnen zijn

Een tevreden cliënt